ALGEMEEN

sportschool CHEBI

 **** HAPKIDO IN VOGELVLUCHT ****

 

Het Hapkido programma is voor kinderen vanaf 7 jaar en voor volwassenen. Wij raden de beoefenaars aan 2 lessen per week te nemen. Leerlingen werken alleen en met partners aan verschillende vaardigheden.

Wij beoefenen de traditionele Hapkido stijl van de World Hapkido Federation, de krijgskunsten Hankido en Hankumdo van de International Hapkido Federation en het Hanguldo van de World Hanguldo Federation.

 

De nadruk wordt gelegd op vloeiende beweging en het volgen van de beweging die ingezet worden. Leerlingen mogen hun niveau van vooruitgang nooit vergelijken met die van anderen. Hapkido training is geen wedstrijd, maar een kunst en levensstijl die men aanleert  in een tempo dat comfortabel is voor het individu.

 

Beginners 12de kup – 7de  kup:

 

Gedurende deze tijd wordt de nadruk gelegd op het leren van de grondbeginselen van houdingen en bewegingen, alsmede de etiquette van de dojang (club). In vele opzichten is dit de meest belangrijke tijd in de krijgskunst opleiding. In deze tijd wordt het fundament gelegd waarop de rest van de opleiding gebouwd zal worden.

 

Intermediair 5e kup - 3e kup:

 

Dit is de tijd om te leren hoe basistechnieken gecombineerd kunnen vormen. Juiste ademhaling, timing en positionering van het lichaam beginnen zich te ontwikkelen. De etiquette van de dojang moet nu zeer verfijnd zijn. Vanaf nu hebben deze leerlingen een duidelijke voorbeeldfunctie.

 

Gevorderden 2e kup – zwarte band kandidaat.

 

De opleiding op dit niveau wordt strenger. Alle technieken worden zo uitgevoerd om absoluut het beste uit de leerling te halen. De overnames worden vloeiender om de energie tussen aanvaller en verdediger niet te verstoren. Geestelijke bewustwording, lichamelijke conditie en geestelijke rust komen tot bloei. De leerling begrijpt steeds meer de voordelen van het beoefenen van meditatietechnieken.  De leerling gaat zich steeds meer verdiepen in de theorieën van Yu (water), Won (cirkel) en Wha (harmonie).

 

Dangraad / zwarte band:

 

Zij dragen zwarte band als teken van bekwaamheid. Met het dragen van de zwarte band eren zij de leraar en hebben ze respect voor de Kwan (club) waar ze de opleiding gevolgd hebben. Naast het streven naar een hoger niveau helpen zij bij het overbrengen van de filosofie en kennis van de Kwan (club) en de organisaties.