Ervaringen

met HapKIdo

Ouders over HapKIdo

“Onze zoon Collin begon met het beoefenen van HapKIdo op de leeftijd van 6 jaar. In een jaar heeft het hem zoveel gebracht. Zelfvertrouwen, kracht, rust en zelfdiscipline. Maar bovenal heel veel plezier. Volle concentratie op zijn gezicht, gevolgd door een grote, trotse glimlach wanneer hij weer een stapje verder is gekomen. Door niet alleen te trainen met leeftijdsgenoten, maar ook  met oudere kinderen, leert hij uitdagingen aan te gaan en neemt zijn doorzettingsvermogen toe. Daarbij is het mooi om te zien hoe iedereen elkaar aanmoedigt tijdens de trainingen. Dit maakt Chebi meer dan alleen een sportschool. Het zorgt ervoor dat iedereen, jong en oud, er zich thuis voelt.”

– Jessica

Concentratie en zelfbeheersing

“Mijn eerste contact met Hapkido was door een workshop in Vught, gegeven door Emilio Iglesias. Ik ging puur uit nieuwsgierigheid om te kijken ‘wat is dat?’ en zonder voorafgaande kennis van martial arts. We begonnen met eenvoudige oefeningen in tweetallen waarbij je je moest bevrijden uit de greep van de ander. Vervolgens werden de oefeningen ingewikkelder. Vanaf het begin gaf Hapkido me een goed gevoel. Het is veel meer dan alleen het idee wat je krijgt door de martial art films op TV. De trap- en slagtechnieken zijn slechts een (klein) onderdeel van Hapkido. Het is niet alleen iets lichamelijks, maar zeker net zo belangrijk, iets van de geest. Ik had concentratie nodig, zelfbeheersing, moest open staan nieuwe dingen, te veel om op te noemen. Ik dacht dat ik al die dingen al had, maar ik kwam er hier achter dat ik nog heel veel kan leren wat dat betreft. Sindsdien ga ik twee of drie keer per week trainen. Het helpt me mijn lichaam in vorm te houden en het geeft mijn gedachten rust, ik heb meer vertrouwen in mezelf gekregen. De instructeur is heel belangrijk. In deze school leer je niet alleen Hapkido, maar ook meditatietechnieken en respect. In alle aspecten van je leven helpt Hapkido je om jezelf te verbeteren.”

– Sonia Roza

Even mijn hoofd leeg maken

“Hapkido is voor mij een uurtje “vergeten”, (“mijn hoofd leeg maken”) en sportief lekker bezig zijn in/met een leuke groep mensen. Na het sporten voel ik me vaak energieker dan voor ik de mat op stap.

Veel  technieken zijn prachtig om te zien en nog mooier wanneer je ze zelf kunt uitvoeren.
Ook het overdragen van wat je aan kennis hebt aan anderen geeft een goed gevoel, temeer omdat dit veelal dankbaar in ontvangst wordt genomen, zichtbaar aan een glimlach op het gezicht als het die persoon dan ook lukt de techniek uit te voeren.”

– Freddy

Aanmelden voor Chebi