Harmonie

Leef ik of word ik geleefd? Ben ik in harmonie met mezelf?

Vandaag de dag wordt ons leven beheerst door prestatiedrang, bonusregeling, werkdruk, deadlines,  zorgen in en om het huis. Hoeveel mensen gebruiken slaappillen om de nacht door te kunnen komen? Welke vader of echtgenoot heeft niet eens te horen gekregen dat hij zijn werk op het werk moet laten?

 

De harmonie met je innerlijke kracht en je omgeving is verstoort met als gevolg stress en blokkades die zorgen voor irritaties, slapeloosheid en angstaanvallen die de menselijke geest kunnen pijnigen.

 

Hoe raak ik in weer in harmonie met mezelf?

Emilio-Kwanjangnim biedt in zijn lessen technieken aan die je helpen de zorgen van de dag (negatieve gedachten, emoties) aan de kant te schuiven. Je neemt even tijd voor jezelf.

 

Samen met de anderen op de mat streef je naar een harmonische uitvoering van de aangeboden technieken. De vele herhalingen zorgen ervoor dat je gefocust blijft op wat je op dat moment aan het doen bent. Je beleeft weer plezier en geniet van de ontspanning. Je staat weer met beide voeten stevig op de grond. Je hoofd is weer even leeg.  Je zult merken dat je coördinatie en lichamelijke conditie er snel op vooruit zullen gaan.

Je innerlijke kracht krijgt een boost om met positieve energie de nieuwe dag te begroeten. Je bent weer een stukje dichter bij de harmonie met jezelf en je omgeving.

 

Mens sana in corpore sano!”  “Een gezonde geest in een gezond lichaam.”

 

Voor meer informatie over de Um (Yin)-Yang theorie zie uitleg van het CHEBI embleem.