Emilio Iglesias López

Op 8 april 1961 werd Emilio Iglesias López geboren in een klein dorpje, Garganta la Olla, ten westen van Spanje.  In januari 1968 kwam hij naar Nederland om bij zijn ouders te wonen die eerder geëmigreerd waren. Toen hij in Nederland kwam, was het erg moeilijk voor hem, want hij sprak geen woord Nederlands. Hij ging naar de basisschool en leerde daar al snel de taal. Door zijn afkomst werd hij een gemakkelijk doelwit voor pesters. Vaak kwam hij boos thuis van al dat gepest en de onvriendelijke opmerkingen.

 

Op zijn vijftiende begon hij met Wadokai karate. Later maakte hij maakte kennis met een Chinees die hem tijdens zijn verblijf in Nederland hem de tijger en kraanvogel stijl leerde.

 

Sinds het vertrek van zijn Kung Fu meester had hij alles gezet op zijn studie, die niet vlekkeloos verliep. Hij maakte toen een belangrijke keuze die zijn verdere leven zou gaan bepalen. Op zijn twintigste schreef hij zich in bij Taekwondo Vereniging Kawarmala. Daar trainde hij 10 uren in de week, ging mee naar wedstrijden, deed mee aan demo’s en hielp mee met het lesgeven. Hij behaalde in die tijd zijn 1e en 2e dan Taekwondo. Dit alles had een positieve effect op zijn studie.

 

In april 1988 ontving hij zijn lerarendiploma in Tilburg. Hij had bereikt wat hij wilde ondanks de vele tegenslagen en dat dankzij zijn koppigheid, doorzettingsvermogen en geloof in de toekomst.

In 1991 kreeg hij de kans om HapKIdo-HanKIdo te beoefenen onder de Koreaanse meester dhr. Seo en de grootmeester en grondlegger van HanKIdo Dojunim Myung Jae-Nam. Op 5 september 1992 verwezenlijkte hij zijn droom. Hij opende hij zijn eigen school. Het uiteindelijk logo werd een boerenzwaluw met op de achtergrond het Um-Yang symbool. Van grootmeester Han Joon Do, nu president van de Global Hapkido Federation, leerde hij vele HapKIdotechnieken.

 

In 2002 verbleef hij drie weken in Zuid-Korea, waar hij een tiendaagse tour maakte van Busan tot Seoul. Hij bezocht vele kloosters en maakte kennis met het monnikenleven. Terug in Seoul logeerde hij in de Internationale HKD Federation Headquarters en kreeg les van de technische directeur meester Ko Ju-Sik.

 

September 2006 :         Grootmeester Myung Kwan-Sik benoemd hem tot vertegenwoordiger van de World Hapkido Federation (Tijuana – Mexico)

 

September 2006:         Hij richt de stichting Dutch H.K.D. Federation op.

 

2008:                              Erkend Reiki Practitioner

 

Mei 2010:                       Grootmeester Kim Hee Jong benoemd hem tot vertegenwoordiger van de World Hanguldo Federation (Eschweiler – Duitsland)

 

Juni 2011:                       Hij neemt de 6e dan (Chongsa) in ontvangst en de titel Ph.D. (International Doctor in the Philosofy of Martial Arts).

 

Sindsdien heeft hij vele leerlingen opgeleid tot internationaal, Europees en Nederlands kampioen. Hij heeft belangrijke HapKIdo seminars bijgewoond als docent in Wittenberg,  Aken, Athene,  Rhodos en Madrid.